Після деокупації уряд планує відновити вантажопотік портів Криму на рівні 30 мільйонів тонн на рік

Після деокупації уряд планує відновити вантажопотік портів Криму на рівні 30 мільйонів тонн на рік

Укрінформ
У перші роки після деокупації Криму планується відновлення вантажопотоку портів на рівні понад 30 мільйонів тонн на рік.

Про це повідомила заступниця міністра інфраструктури Олександра Азархіна під час брифінгу «Кримська платформа. Стратегія деокупаціі Криму та економічна модель» в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Що після деокупації: оприлюднили стратегію України з відбудови Криму

«В перші роки після деокупації українського півострова планується відновлення вантажопотоку портів на рівні понад 30 мільйонів тонн на рік. Це абсолютно реальні цифри. Особливо враховуючи те, що український аграрний сектор продовжує всупереч військовим загрозам розвиватись, і на нього надалі зберігається високий попит», - зазначила Азархіна.

Читайте також: Кримська платформа-2: світ звикає, що Крим буде звільнено так, як це визначить Україна

Вона наголосила, що після визволення Криму необхідно реінтегрувати в єдину морську вантажну систему України п’ять портів: Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта та Євпаторія.

Як повідомлялося, 23 серпня в Україні відбувся Другий саміт Кримської платформи – міжнародного консультаційно-координаційного формату. У ньому брали участь близько 60 представників іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-