Голова Бундестагу виступає за посилення тиску на рф для деокупації Криму

Голова Бундестагу виступає за посилення тиску на рф для деокупації Криму

Кримська платформа
Укрінформ
Голова Бундестагу Німеччини Бербель Бас заявляє про необхідність посилення тиску на росію з метою деокупації Криму.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це вона заявила під час першого парламентського саміту міжнародного Кримської платформи у Загребі.

“Ми повинні тиснути на росію, щоб закінчити тимчасову окупацію росією Криму і відновити український контроль”, - заявила Бас.

“Крим належить Україні. Ми засуджуємо систематичне порушення прав людини росією в Криму”, - також наголосила глава німецького парламенту.

Вона нагадала про нещодавню резолюцію ООН, у якій 143 країни засудили спробу анексії росією тимчасово окупованих українських територій, підкресливши: “Ми ніколи не визнаємо ці незаконні анексії, включаючи незаконну анексію Криму”.

“Ми посилаємо чіткий меседж: ми підтримуємо суверенітет, незалежність, єдність і цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах 1991 року”, - додала Бас.

Читайте також: Штайнмаєр - українцям: Ви можете розраховувати на Німеччину

Зазначивши, що війна рф проти України несе страждання та смерть, системне знищення цивільної інфраструктури, а останні дні були кульмінацією цього, Бас від імені Бундестагу рішуче засудила ці напади.

“Сміливі українці не будуть залякані такими нападами, вони мають нашу повну солідарність. росія робить все що може, щоб забити клин між нами. Але ми не будемо піддаватися цьому”, - наголосила вона.

Бас підтвердила, що Німеччина постійно допомагає Україні і дуже серйозно сприймає відповідні зобов’язання перед союзниками.

“Разом з нашими союзниками ми підтримуємо Україну у військовому плані і будемо продовжувати підтримувати. Весь світ стоїть з Україною. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно”, - зазначила голова Бундестагу.

Читайте також: Шольц оголосив про «план Маршалла XXI століття» для відбудови України

Вона висловила переконання, що демократія, свобода, парламентаризм та справедливість переможуть.

Як повідомлялося, у хорватському Загребі розпочавсяперший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи.

Напередодні у Загребі, в межах саміту, було проведено експертну дискусію з проблем деокупації Криму, загальної ситуації з правами людини на окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-