Парламентський діалог щодо деокупації Криму треба продовжувати - спікер Національної асамблеї Гайани

Парламентський діалог щодо деокупації Криму треба продовжувати - спікер Національної асамблеї Гайани

Укрінформ
Гайана підтримує спільну заяву учасників саміту міжнародної Кримської платформи в Загребі і виступає за продовження парламентського діалогу щодо деокупації Криму та інших питань.

Про це заявив спікер Національної асамблеї Гайяни Манзур Надір під час онлайн-виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Надір зазначив, що саміт Кримської платформи є ще одним механізмом підтримки міжнародного права, яке мають поважати всі держави.

«Територіальна цілісність держав має користуватися максимальною повагою, щоб у світі панував мир… Вторгнення однієї країни в іншу має наслідки, які відчувають не лише ті території, на які відбулося вторгнення, а й інші країни», - сказав спікер Національної асамблеї Гайани.

За його словами, вторгнення росії в Україну спричинило ще глибшу продовольчу кризу, ніж та, яку Гайана відчула внаслідок пандемії COVID-19.

"Я наводжу цей приклад, щоб підкреслити, що багатосторонній підхід критично важливий для забезпечення сталого розвитку та миру в усіх країнах… Я повністю підтримую спільну заяву учасників саміту міжнародної Кримської платформи. Парламентський діалог з цього та інших питань міжнародного права потрібно продовжувати», - зазначив Надір.

Читайте також: Албанія підтримує Україну, бо росія загрожує всьому континенту - голова парламенту

Як повідомлялося, у хорватському Загребі пройшов перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. Напередодні у Загребі, в межах саміту, було проведено експертну дискусію з проблем деокупації Криму, загальної ситуації з правами людини на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-