У Росії показуватимуть лише фільми з «традиційними» цінностями

У Росії показуватимуть лише фільми з «традиційними» цінностями

Укрінформ
У Росії видаватимуть прокатні посвідчення лише фільмам, які пройшли перевірку на відповідність російським "традиційним" цінностям. Відповідні поправки до законодавства готує Міністерства культури спільно з комітетом Держдуми з культури, Радою федерації та адміністрацією президента.

Як повідомляє Радіо Свобода, про це заявив директор департаменту кінематографії та цифрового розвитку Мінкульту РФ Дмитро Давиденко, передає Укрінформ.

Одним із прикладів фільму, який не пройде перевірку, Давиденко назвав документальний фільм про "скопінського маніяка", який зняли "відомі кінематографісти". Це історія про реальну людину Віктора Мохова, який викрав двох дівчаток 14 та 17 років і протягом чотирьох років тримав їх у підвалі та ґвалтував. Він відсидів 17 років і вийшов на волю 2021 року.

На думку Давиденка, поправки до законодавства необхідно зробити, щоб "не допустити такого контенту на виході, а ще краще, щоб його не знімали".

Читайте також: У Росії заочно заарештували кінопродюсера Роднянського

Протилежним прикладом – нібито хорошого російського кіно директор департаменту кінематографії назвав фільми, де герой - "військова людина".

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія збільшила приблизно в 3,5 раза фінансування фільмів про війну та про конфлікт із Заходом.

Фото: Credo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-