МКІП оскаржить рішення суду, який скасував наказ про межі історичного ареалу Львова

МКІП оскаржить рішення суду, який скасував наказ про межі історичного ареалу Львова

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики оскаржуватиме рішення окружного адміністративного суду Києва, який визнав протиправним наказ міністерства про затвердження меж історичного ареалу Львова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП.

"Міністерство культури та інформаційної політики продовжить боротьбу за збереження культурної спадщини та оскаржить в апеляційному порядку рішення Київського окружного адміністративного суду від 15 липня 2024 року. Ним він визнав протиправним наказ МКІП від 22 січня 2024 року № 35 “Про затвердження науково-проєктної документації”. Фактично цим наказом було затверджено історико-архітектурний опорний план Львова з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів”, - ідеться у повідомленні.

МКІП вважає це рішення суду неправомірним та таким, що не відповідає інтересам держави. Засідання проходило без участі сторін. Суд не врахував аргументацію МКІП, яка підтверджувала правомірність наказу.

Крім того, суд відмовив у задоволенні заяви Львівської міської ради про її залучення до участі в справі на стороні МКІП.

“Скасування наказу МКІП створює серйозні ризики для збереження історичного обличчя Львова та його унікальної культурної спадщини. Недобросовісні забудовники можуть скористатися ситуацією та розпочати будівельні роботи, що призведе до непоправних руйнувань унікального історичного середовища Львова”, - заявляють у міністерстві.

На даний час рішення суду не набрало законної сили та буде оскаржене в апеляційному порядку.

Читайте також: Історія України має вплив на створення нової політичної карти Європи - Плохій

У МКІП закликають всіх небайдужих громадян публічно підтримати міністерство в нелегкій боротьбі за збереження культурної спадщини.

“Разом ми зможемо зберегти історичний Львів для майбутніх поколінь”, - наголосили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року Верховний суд підтвердив наявність історичного ареалу у Львові й необхідність дотримання обмежень і вимог законодавства.

Фото ілюстративне / Роман Маленков

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-