Нацопера розпочне 157-й театральний сезон оперою «Наталка Полтавка»

Нацопера розпочне 157-й театральний сезон оперою «Наталка Полтавка»

Укрінформ
Національна опера України розпочне 10 серпня новий 157-й театральний сезон перлиною українського оперного мистецтва «Наталкою Полтавкою» Миколи Лисенка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

«Цьогоріч театральний сезон Національної опери стартує раніше звичайного – 10 серпня. Символічно, що він відкривається «Наталкою Полтавкою» Лисенка. Вже наступного дня глядачі зможуть насолодитися вражаючим балетом Євгена Станковича «Вечори на хуторі біля Диканьки», - йдеться у повідомленні.

Окрім Гала-концерту з нагоди Дня Незалежності України 24 серпня в афіші на серпень – кращі взірці світової та української оперної та балетної класики.

Вистави все ще залишають «денними», а кількість глядачів в залі обмежена – лише 459 осіб.

У новому театральному сезоні Нацопера представить нову постановку опери Джузеппе Верді «Трубадур» режисера Віталія Пальчикова зі сценографією Марії Левитської.

Прем’єра запланована на осінь 2024 року.

Також заплановані прем’єрні покази балету «Марна пересторога» в хореографії Фредеріка Аштона в грудні.

Крім того, серед прем’єр: балет з робочою назвою «Варіації Доніцетті» в хореографії Джорджа Баланчина та «Воєнний реквієм» Бенджаміна Бріттена, виконання якого заплановано до третіх роковин повномасштабного вторгнення 24 лютого 2025 року.

Поціновувачів чекають й інші приємні сюрпризи.

Головна опера країни планує взяти участь у Нью-Йоркському фестивалі балету з нещодавньою прем’єрою — балетом «Елегія воєнного часу» на музику Валентина Сильвестрова в постановці Олексія Ратманського.

Читайте також: Нацопера під час благодійного туру в Канаді зібрала близько $600 тисяч

Також запланована участь з оперою Джузеппе Верді «Макбет» у постановці Італо Нунціатиу в Міжнародному оперному фестивалі в Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні колектив Національного балету України вперше за період незалежності вирушить у турне по Сполучених Штатах Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-