МЗС України засудило намір швейцарського кінофесту показати фільм «Росіяни на війні»

МЗС України засудило намір швейцарського кінофесту показати фільм «Росіяни на війні»

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило обурення у зв'язку із планами швейцарського кінофестивалю Zurich Film Festival включити до програми документальний фільм "Росіяни на війні".

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ.

«Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує будь-які спроби надати Росії культурну сцену для відбілювання її воєнних злочинів, тоді як російські війська продовжують чинити звірства проти українців», - акцентували у відомстві.

У МЗС додали, що російській пропаганді за ширмою культурного продукту - не місце на міжнародній культурній сцені та червоних доріжках.

Як повідомлялося, Russians at war ("Росіяни на війні") - документальний фільм російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, яка понад пів року провела з батальйоном військ РФ на сході України. Стрічка створена у копродукції Канади та Франції. В описі вказано, що вона розповідає історії російських солдатів, які нібито "допоможуть глибше зрозуміти цю війну".

Читайте також: Загрожує нацбезпеці: в Україні внесли до «чорного списку» режисерку фільму «Росіяни на війні»

Усупереч закликам української громади, фільм був внесений до програми Міжнародного кінофестивалю в Торонто, що проходив на початку вересня. Генконсульства України в Торонто висловило протест проти намірів показати фільм «Росіяни на війні» на Міжнародному кінофестивалі. Організатори спершу скасували всі покази, однак потім повернули у свою програму російську пропагандистську стрічку “Росіяни на війні” попри протести української громади й дипломатів.

Раніше цю пропагандистську стрічку показали у позаконкурсній програмі Венеціанського кінофестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-