Фільм «Ля Палісіада» - претендент від України на «Оскар»

Фільм «Ля Палісіада» - претендент від України на «Оскар»

Укрінформ
Український оскарівський комітет обрав фільм Філіпа Сотниченка “Ля Палісіада” як претендента на участь у відборі на 97 премію "Оскар" у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм".

Про це повідомляє Українська кіноакадемія у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Український Оскарівський комітет на засіданні 9 вересня обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на 97 премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм. Ним став фільм “Ля Палісіада” режисера Філіпа Сотниченка”, - йдеться у повідомленні.

У стрічці йдеться, як за п'ять місяців до введення мораторію на смертну кару двоє старих друзів, поліцейський детектив і судовий психіатр, розслідують вбивство свого колеги.

Фільм був обраний шляхом голосування 14 членами УОК.

“Члени комітету детально розглянули подані фільми. У результаті голосування претендентом обрано фільм "Ля Палісіада". Бажаємо представнику успіху в оскарівських перегонах” - зазначив голова УОК Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Читайте також: У Венеції на кіноринку презентували українську документальну драму

Як повідомляв Укрінформ, у нацвідборі на 97 премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук цьогоріч брали участь чотири фільми: "Будинок "Слово". Нескінчений роман" режисера Тараса Томенка, "Ми були рекрутами" Любомира Левицького, "Мирні люди" Оксани Карпович та "Ля Палісіада".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-