У Києві презентували книгу-фотоальбом про письменника Віктора Некрасова

У Києві презентували книгу-фотоальбом про письменника Віктора Некрасова

Укрінформ
У столиці України відбулася презентація книги-фотоальбому «Київ Віктора Некрасова» про життя та творчість видатного письменника і правозахисника.

Захід відбувся в Укрінформі.

Співавтор книги Олег Войтович розповів, що робота над виданням зайняла близько трьох років.

"Взагалі ми планували випустити її ще до 110-річчя з дня народження Віктора Платоновича Некрасова, але все трохи затягнулося... Віктор Некрасов не заслуговує бути несправедливо забутим, тим паче у Києві. Оскільки для свого міста він залишив багатий спадок. Більш відомої, знакової та харизматичної людини на початку 50-х - у середині 70-х років не було", - сказав він.

Представниця видавництва "АДЕФ-Україна" Алла Істоміна висловила сподівання, що книга про письменника, журналіста, дисидента буде затребувана "всіма культурними людьми, які хочуть читати та знати історію ХХ століття в таких словах і в таких творах, які нам залишив Віктор Некрасов".

Читайте також: У Києві презентували книгу про екуменічну місію східних католицьких церков Європи

Книга-фотоальбом «Київ Віктора Некрасова» відображає життя та творчість автора повісті “В окопах Сталінграда” з моменту його народження у 1911 році до від'їзду з Києва у 1974 році у Францію, де він прожив майже тринадцять років. Видання має три розділи і містить понад 700 рідкісних світлин Києва від початку до 70-х років минулого століття, цитати, фрагменти листувань письменника.

Як повідомлялося, книга українського письменника Олександра Гавроша про Тараса Шевченка увійшла до Почесного списку Міжнародної ради з книг для молоді (IBBY).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-