Після війни роспропаганда посилить атаки в інформаційній та культурній сферах - Миколай Сєрга

Після війни роспропаганда посилить атаки в інформаційній та культурній сферах - Миколай Сєрга

Ексклюзив
Укрінформ
Після закінчення війни Росія не припинить спроби впливу на українське суспільство, поширення пропаганди, намагання внести конфлікти в українське суспільство, а вкладатиме ще більше ресурсів і зусиль у те, щоб атакувати культурно та інформаційно.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив засновник і лідер об’єднання “Культурний десант”, співак та культурний діяч Миколай Сєрга.

“Не слід думати, що із закінченням війни – по той бік кордону, зі сходу та півночі, припиняться спроби впливу на українське суспільство, припиниться поширення пропаганди, намагання внести конфлікти в українське суспільство. Росія почне ще більше ресурсів і зусиль вкладати в те, щоб атакувати культурно та інформаційно. Вона не заспокоїться, і ресурсів має достатньо”, - сказав Сєрга.

На його думку, культура виступає міцним захисним шаром від інформаційної пропаганди, тому що допомагає закріпитися в цінностях, віруваннях, переконаннях і формує той ґрунт, в якому «отруєні зерна» не проростають.

“Ми розуміємо, що потрібно дуже багато зусиль вкладати в стратегічні речі. Готуємося до цього: вже маємо аналітично-дослідницький центр, який, досліджуючи інструменти російської пропаганди, виробляє шляхи протидії, вивчає позитивний закордонний досвід та можливості імплементації у нас для максимально ефективної роботи як з військовими, так і з цивільним населенням”, - сказав лідер об’єднання “Культурний десант”.

Також він вважає, що українізацію слід проводити поступово, маючи стратегію, аби вона була свідомим вибором, а не результатом тиску, та принесла довгостроковий результат.

Читайте також: Військовий записав на фронті колискову для доньки

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня “Культурний десант” відвідав із концертами різні міста Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-