Необхідно створити умови для безперешкодних поїздок митців за кордон - Точицький

Необхідно створити умови для безперешкодних поїздок митців за кордон - Точицький

Фото
Укрінформ
Необхідно створити умови для того, щоб українські митці могли безперешкодно здійснювати поїздки за кордон з метою популяризації нашої країни.

Про це заявив міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький під час підходу до журналістів у межах форуму - культурної платформи "Україна відкрита світу", передає кореспондент Укрінформу.

Форум у межах Культурної платформи "Україна відкрита світу" у Києві / Фото: Руслан Канюка. Укрінформ

"Завдання міністерства - створити умови для того, щоб кожен митець міг спокійно, безперешкодно, на основі прозорих правил здійснювати свої поїздки", - зазначив Точицький.

Він зазначив, що західні партнери готові допомагати у фінансуванні таких поїздок.

"Нам потрібно навчитися правильно формувати стратегію, що ми хочемо від тієї чи іншої поїздки, яким чином цього можна досягти, і яким чином переконати західних колег, що фінансування має бути саме на це", - сказав міністр.

Читайте також: Українська ідентичність має бути чітко донесена до західних партнерів - Точицький

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня у Києві проходить форум - культурна платформа "Україна відкрита світу". Мета форуму - обговорення проблематики промоції української культури у світі, створення позитивного іміджу та пропозиції культурного продукту для міжнародних партнерів, пошук місця української культури у всесвітній різноманітності, поєднання та обмін досвідом популяризації культури, аналіз успішних та цікавих українських кейсів у сфері культури, розширення кола прихильників України та її культури під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-