Українська ідентичність має бути чітко донесена до західних партнерів - Точицький

Українська ідентичність має бути чітко донесена до західних партнерів - Точицький

Укрінформ
Українська ідентичність має бути чітко донесена до західних партнерів та союзників України.

Про це сказав міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький під час культурної платформи "Україна відкрита світу", передає кореспондент Укрінформу.

"Українська ідентичність має бути чітко донесена до наших друзів, союзників, партнерів... Міністерство намагатиметься бути партнером кожному і кожній. Без партнерства я не думаю, що ми чогось досягнемо. Міністерство нічого не виробляє, нічого не продукує та майже й нічого не генерує. Воно має створити умови для того, щоб та ідентичність, та культура, те мистецтво, яке є в Україні, дійшло до кожного і кожної", - сказав Точицький.

Він зазначив, що партнерство має бути не лише з людьми мистецтва, і не лише з партнерами та союзниками України, воно має бути і з бізнесом. За його словами, українська спадщина велика та безцінна, однак їй доволі складно буде в умовах виділення великої частини бюджету на оборону.

"Я хотів би, щоб міністерство разом з нашим бізнесом, сприяли найважливішому, в чому є функція держави - збереження нашої спадщини та ідентичності", - сказав міністр.

Точицький запевнив, що держава робитиме все для того, щоб слоган "Україна відрита світу" став слоганом "Світ відкритий Україні".

Читайте також: Культура під час війни є символом незламності, а після перемоги стане основою для відновлення - Точицький

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня в Києві проходить форум - культурна платформа "Україна відкрита світу". Мета форуму - обговорення проблематики промоції української культури у світі, створення позитивного іміджу та пропозиції культурного продукту для міжнародних партнерів, пошук місця української культури у всесвітній різноманітності, поєднання та обмін досвідом популяризації культури, аналіз успішних та цікавих українських кейсів в сфері культури, розширення кола прихильників України та її культури під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-