Культурні зв’язки України та Європи є дуже очевидними - посол Бельгії

Культурні зв’язки України та Європи є дуже очевидними - посол Бельгії

Укрінформ
Культурні зв’язки України та Європи «є дуже очевидними», прикладом є індустріалізація сходу України західними інвесторами.

Таку думку посол Бельгії в Україні Люк Якобс висловив під час виступу на культурній платформі «Україна відкрита світу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це не робота Сталіна – це робота іноземних інвестицій, що надходили із Бельгії, Франції, Великої Британії, Швейцарії. Уже після місяця перебування в Києві я бачу, що інтерес до цього все ще дуже, дуже живий, і я буду дуже радий далі над цим працювати», – сказав Якобс.

Посол зауважив, що Україна не припинила під час війни поширювати свій голос, і відзначив демонстрацію української культурної спадщини як потужного засобу.

Читайте також: Італія прагне допомогти Україні розвинути свій вплив через культуру - посол

За його словами, Україна має показувати себе вільним суспільством, яке бореться з агресором, який відмовляє їм у цьому, і мистецтво є важливим у донесенні цього.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня в Києві проходить форум – культурна платформа «Україна відкрита світу».

Форум у межах Культурної платформи "Україна відкрита світу" у Києві / Фото: Руслан Канюка. Укрінформ

Культурна платформа «УКРАЇНА ВІДКРИТА СВІТУ» / Фото: Юлія Овсяннікова. Укрінформ

Мета форуму – обговорення проблематики промоції української культури у світі, створення позитивного іміджу та пропозиції культурного продукту для міжнародних партнерів, пошук місця української культури у всесвітній різноманітності, поєднання та обмін досвідом популяризації культури, аналіз успішних та цікавих українських кейсів у сфері культури, розширення кола прихильників України та її культури під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-