Потураєв розповів про непрості переговори з Мінфіном щодо грошей на підтримку книговидавців

Потураєв розповів про непрості переговори з Мінфіном щодо грошей на підтримку книговидавців

Укрінформ
Переговори з Міністерством фінансів щодо закладення в бюджет на наступний рік близько 300 млн грн на підтримку книговидавництва і книгорозповсюдження тривають.

Про це сказав у коментарі журналістам у Харкові перед виїзним засіданням Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики його голова Микита Потураєв, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми в непростих перемовинах з Міністерством фінансів. І міністр (культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький, – ред.), і ми як члени комітету постійно кажемо, що маємо забезпечити на тому рівні, який вважаємо насправді мінімальним, українське книговидання ... на виконання тих законів, які ми вже прийняли: і про підтримку книгорозповсюдження, і про книжкові сертифікати. Я сподіваюся, що ми зможемо вийти на реалістичну цифру – десь 300 мільйонів на наступний рік – до того, що було закладено, бо там зовсім незначна цифра”, – сказав Потураєв.

Він додав, що військові пріоритети зараз, звісно, є найважливішими, однак книгодрукуванням не можна нехтувати.

Читайте також: У проєкті «Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки» візьмуть участь 30 закладів - МКСК

“Будемо пояснювати. Це складний процес. Воєнний бюджет - це завжди важкі рішення. Подивимося за підсумками другого читання. Я сподіваюся, що певні кошти будуть передбачені”, – сказав Потураєв.

На думку народного депутата і ексголови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, йдеться про кошти, які “держава точно собі може дозволити”.

“Інструменти, які передбачені законом і мають бути втілені. Минає рік і реалізація, на жаль, поставлена на паузу”, – зазначив він

Як повідомлялося, 17 червня Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг. 

Він передбачає надання сертифікату в Дії на суму 908 грн для людей, які досягли повноліття з 1 січня 2024 року.

Однак, за інформацією в.о. директорки Українського інституту книги Олександри Коваль, порядок надання сертифікату досі погоджується Міністерством фінансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-