Українці Німеччини закликали Шольца передати ЗСУ ракети Taurus

Українці Німеччини закликали Шольца передати ЗСУ ракети Taurus

Лист
Укрінформ
Українські громадські організації Німеччини звернулись до канцлера ФРН Олафа Шольца з вимогою негайно передати Україні вкрай необхідні крилаті ракети Taurus.

Про це йдеться у відкритому листі, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Ми терміново закликаємо вас доправити нагально необхідні крилаті ракети Taurus із Німеччини в Україну. Атаки з боку Росії вимагають швидких і рішучих дій. Крилаті ракети Taurus дадуть можливість протистояти російському вогню», - йдеться у листі, ініційованому Альянсом українських організацій.

Підкреслюється, що Україна бореться за виживання, отже надалі неможливо нехтувати необхідністю забезпечити її необхідною зброєю. Крилаті ракети дозволяють набагато ефективніше протистояти російській агресії, їх більший радіус дії дозволяє українським збройним силам організовувати ефективний захист від російської армії, тим самим захищаючи життя багатьох людей, нагадують активісти.

Вони зазначають, що відмова постачати Україні ракети Taurus вже мала трагічні наслідки, та наголошують, що поставки зброї в Україну відбуваються відповідно до міжнародного права.

«Відмова від адекватної допомоги та підтримки лише зміцнить російський терористичний режим і призведе до продиктованого миру на його користь. Україна не просто бореться за власне існування, Україна бореться за стійкий і справедливий мир у Європі, який можна відновити лише за допомогою союзників. Німеччина має сили і засоби підтримати Україну. Будь ласка, захистіть Україну, захистіть Європу», - йдеться у листі.

Його підписанти наголошують на підтримці передачі Taurus з боку всіх демократичних фракцій у Бундестазі.

«Українські Збройні сили вже довели, що здатні успішно використовувати сучасні крилаті ракети навіть зі старих типів літаків. Підтримка крилатих ракет Taurus ще більше зміцнить їхні можливості і таким чином зробить вирішальний внесок у захист України», - підкреслюється у листі.

Читайте також: Україна може бити німецькою зброєю по цілях у РФ, але про Taurus ще треба говорити - Шольц

Заклик від імені понад 40 українських організацій з усієї Німеччини поновлено після того, як Росія завдала масованого удару по Україні понад 40 ракетами різних типів. У Києві, Дніпрі, Кривому Розі, Слов'янську, Краматорську пошкоджено та зруйновано житлові будинки, цивільну та енергетичну інфраструктуру. Однією з цілей була дитяча лікарня «Охматдит» у Києві; ракета влучила в будівлю, де проводили очищення крові діти з нирковою недостатністю. Постраждали палати інтенсивної терапії, операційні та онкологічне відділення. Понад 30 людей загинули, майже 130 отримали поранення, серед них багато дітей, нагадують активісти.

Лист передано в Відомство федерального канцлера.

Раніше українські активісти вже тричі зверталися з подібними закликами до глави уряду ФРН. Утім, які відомо, Шольц виступає проти передачі далекобійних ракет Україні, знаходячи все нові відмовки.

Як повідомляв Укрінформ, близько двох тисяч людей зібралися перед відомством канцлера Олафа Шольца в Берліні, щоби привернути увагу глави уряду ФРН до жахливих російських ракетних атак проти українців, які посилилися перед Новим роком і в перші дні 2024-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-