В Україні будуватимуть за досвідом провідних столиць світу - Гройсман

В Україні будуватимуть за досвідом провідних столиць світу - Гройсман

Укрінформ
Нові державні будівельні норми, що запрацюють в Україні, були ухвалені з досвідом Берліна, Лондона, а також кращих міст у США.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ДБН щодо планування і забудови територій не змінювався з 2002 року. При такому плануванні і забудові територій застосовуються старі норми, що підкоряються будівельникам, їхньому бажанню побудувати більше квадратних метрів і ущільнити. Має бути цивілізоване планування території, щоб були велодоріжки, рекреаційна зона. Заклади освіти ми будуємо за старими нормами 1997 року. Будинки і споруди закладів дошкільної освіти - стандарт не змінювався з 1998 року», - сказав Гройсман.

За словами віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, нові ДБН запроваджують європейський підхід до безпеки і комфорту.

«У цьому році ми змінюємо 13 будівельних норм. Чотири основних - планування територій забудови, дошкільні заклади, вулиці і дороги, заклади освіти. Ми залучили найкращий досвід Берліна, Лондона, міст США. Нам вдалося підійти до того, щоб показати, яким чином мають прийматися рішення: на генеральному плані блакитною лінією має бути показана висотність забудови, має бути показана щільність забудови, зеленою лінією має бути обмежена забудова рекреаційних зон», - акцентував Зубко.

Читайте також: Кабмін ухвалив план боротьби з тіньовою зайнятістю

Він зазначив, що також увага приділятиметься інфраструктурі, паркуванню, пропускній здатності доріг та мереж. 

«Безпека і доступність мають бути у кожному будинку», - наголосив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-