Ціни на моркву почали падати після історичного максимуму в цьому сезоні - експерти
Про це повідомляє Українська плодоовочева асоціація (УПОА).
"Відпускні ціни на продукцію (моркву - ред.) цього сезону дійшли до історичного максимуму. Паралельно з поступовим зростанням цін, попит з боку покупців поступово слабшав, а на початку минулого тижня торгівля у даному сегменті практично зупинилась. Оцінивши ситуацію, українські виробники поспіхом намагалися реалізувати залишки моркви зі сховищ, а єдиним інструментом, який міг би допомогти в цьому випадку, було зменшення раніше встановлених цін. Як результат, минулий тиждень логічно закінчився встановленням нового цінового діапазону, а саме – 16-20 грн/кг", - йдеться у повідомленні.
Як прогнозують аналітики УПОА, поки в українських фермерів ще будуть в наявності приховані запаси моркви, основним чинником ціноутворення у даному сегменті буде саме купівельна активність.