Канада завершила перевірку української системи контролю виробництва м'яса птиці

Канада завершила перевірку української системи контролю виробництва м'яса птиці

Укрінформ
Місія Канадського агентства з питань продовольства та інспекції (CFIA) з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та здоров’ям птиці завершила свою двотижневу роботу в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

“24 травня поточного року в Україні завершила роботу місія Канадського агентства з питань продовольства та інспекції (CFIA) з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та здоров’ям птиці, яка працювала на території нашої держави впродовж останніх двох тижнів”, - йдеться у повідомленні.

Під час роботи в Україні канадські експерти побували у Львівській, Черкаській, Волинській, Вінницькій і Київській областях. Зокрема, представники місії відвідали Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, прикордонний інспекційний пост у Волинській області, регіональну лабораторію у Львівській області, ферму у Черкаській області, птахофабрику на Вінниччині та потужність з переробки птиці в Київській області.

Зазначається, що від час візиту до України представники місії ознайомилися з функціями і повноваженнями Держспоживслужби та її територіальних органів, системою державних лабораторій, системою державного контролю за хворобами птиці, зокрема - державною програмою спостереження за грипом птиці і хворобою Ньюкасла.

Також експерти вивчили роботу державної лабораторної мережі з діагностики хвороб птиці, досвід проведення заходів при ліквідації спалахів високопатогенного грипу птиці та інших інфекційних хвороб птиці в Україні в попередні роки.

Читайте також: Мінагро скоротило термін погодження позапланових перевірок щодо отруєння бджіл

Особлива увага була приділена питанням здійснення офіційного контролю за дотриманням вимог біобезпеки на потужностях з вирощування птиці, системі сертифікації продукції і відстежуваності живої птиці, системі інспектування м’яса птиці та програмі моніторингу мікробіологічних показників, залишків хімічних речовин.

За результатами роботи місії буде складено офіційний звіт і проведено аналіз ризиків та прийнято рішення щодо відповідності української системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та здоров’ям птиці канадським вимогам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-