Тендерні «відкати» на запчастинах: СБУ викрила ще одну корупційну схему в Укрзалізниці

Тендерні «відкати» на запчастинах: СБУ викрила ще одну корупційну схему в Укрзалізниці

Укрінформ
Правоохоронці викрили керівника підрозділу регіональної філії АТ «Укрзалізниця», який налагодив систему «відкатів» за перемогу у тендерах на постачання комплектуючих до рухомого складу. Учасники оборудки штучно завищували вартість продукції.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

"Встановлено, що керівник служби закупівель і постачання однієї з регіональних філій Укрзалізниці організував корупційний механізм одержання грошей від представників комерційних структур. За неправомірну вигоду він «гарантував» сприяння у перемозі в тендерах на придбання запчастин до локомотивів", - йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, свої «послуги» посадовець оцінював у 5-10% від загальної суми укладеного договору.

Гроші підприємці мали передавати через посередника на банківську картку близького родича посадовця.

Службовці СБУ задокументували факт передання зловмиснику хабаря після проведення розрахунків за договором на постачання комплектуючих на загальну суму понад 1 млн грн.

Організатору оборудки і посереднику повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ викрила мільйонні розтрати бюджетних грошей у держкорпорації

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії за місцями проживання і в офісних приміщеннях учасників схеми у Києві та Львові.

Як повідомлялось, Рада національної безпеки й оборони дала протокольне доручення Кабінету Міністрів вивчити ситуацію, що склалася в Укрзалізниці, та у разі необхідності ухвалити кардинальні рішення.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-