Газпром повернувся до транспортування контрактних обсягів газу - ОГТСУ

Газпром повернувся до транспортування контрактних обсягів газу - ОГТСУ

Графік
Укрінформ
Російський газовий монополіст "Газпром" не бронював додаткових обсягів транзиту через Україну, наразі компанія просто повернулася до законтрактованого транспортування у 109 млн куб. м на добу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив генеральний директор ТОК "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) Сергій Макогон у Фейсбуці.

"Газпром рапортує про збільшення постачання до ЄС, але факти кажуть про інше. Обсяг щоденного транзиту через Україну просто повернувся до контрактних обсягів у 109 млн куб. м після зниження до майже 57 млн куб. м у перші дні листопада", - написав Макогон.

Він наголосив, що ніяких додаткових обсягів транзиту Газпром не забронював, тому говорити про збільшення постачання газу до ЕС через Україну не варто.

Очільник ОГТСУ зауважив, що Україна наразі готова транзитувати до 250 млн куб. м газу на добу, що у 2,5 раза перевищує наявний транзит. Для прикладу, транзит в цей сами день у 2020 році становив 178,4 млн куб. м, а у 2019 році - 277,3 млн куб. м на добу.

Як повідомлялося, у жовтні транзит природного газу українською газотранспортною системою до країн Європи становив 2,634 млрд кубометрів, що на 623 млн кубометра менше, ніж у вересні поточного року. Середньодобові обсяги транспортування російського газу через територію України у жовтні знизились до 86 млн кубометрів.

За 10 місяців 2021 року транзит природного газу через Україну становив 35,3 млрд кубометрів. Всього до Словаччини надійшло 22,430 млрд кубометрів газу, до Угорщини — 6,799 млрд кубометрів, до Польщі — 3,227 млрд кубометрів, до Молдови — 2,439 млрд кубометрів та до Румунії — 0,394 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-