Міненерго вживає заходів для скорочення споживання вугілля на ТЕС

Міненерго вживає заходів для скорочення споживання вугілля на ТЕС

Укрінформ
Міністерство енергетики запровадило заходи, що дозволять зекономити до 500 тис. тонн вугілля на місяць для стабільного проходження опалювального сезону.

Про це заявив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міненерго.

За його словами, на 10 днів раніше з ремонту вийшов 1-ий енергоблок Южно-Української АЕС, що дасть додатково в систему 1000 МВт та зменшить споживання вугілля тепловою генерацією до 350 тис. тонн на місяць.

Також будуть запущені Київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, Харківська ТЕЦ-5 на природному газі, загальною потужністю 600 МВт. Що, своєю чергою, дозволить додатково зменшити обсяг споживання вугілля на близько 150 тис. тонн вугілля на місяць.

«Такими діями ми даємо можливість генеруючим компаніям поповнити запаси вугілля на складах», - зазначив перший заступник міністра.

На сьогодні в енергосистемі працює 12 атомних енергоблоків загальною потужністю близько 11 тис. МВт.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді очікується постачання на теплоелектростанції близько 1,9 млн тонн вугілля. 1,4 млн тонн українського видобутку та 500 тис. тонн імпортованого з Польщі, США і Казахстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-