АМКУ відкрив справу про перешкоджання роботі стивідорної компанії у порту Чорноморськ

АМКУ відкрив справу про перешкоджання роботі стивідорної компанії у порту Чорноморськ

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав розгляд справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції державним підприємством «МТП «Чорноморськ».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що до АМКУ надійшла заява ТОВ «Автологістика» (компанія займається переміщенням на митну територію України автотехніки та інших транспортних засобів), у якій повідомляється, що ДП «МТП «Чорноморськ» чинить перешкоди у здійсненні стивідорної діяльності.

А саме: необґрунтовано підвищує узгоджені сторонами тарифи на послуги зі зберігання автотехніки та транспортних засобів; в односторонньому порядку відмовляється виконувати умови договору; перешкоджає у доступі та вільному переміщенні працівників і транспорту ТОВ «Автологістика» територією Спеціалізованого поромного комплексу.

Такі дії ДП «МТП «Чорноморськ» призвели до усунення ТОВ «Автологістика» з ринку стивідорних послуг у цьому морському порту.

У комітеті вважають, що перераховані дії ДП «МТП «Чорноморськ» містять ознаки зловживання монопольним становищем, відтак АМКУ розпочинає розгляд відповідної справи.

Як повідомляв Укрінформ, АМПУ та Мініфраструктури впроваджують низку рішень з дерегуляції процедур в морських портах. Зокрема, спрощення процедур укладення договорів про співпрацю з операторами і буксирними компаніями, відповідно до розроблених змін до зводів звичаїв, спрямованих на лібералізацію господарської діяльності в портах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-