Нафтогаз вітає розширення США санкцій проти учасників проєкту «Північний потік-2»

Нафтогаз вітає розширення США санкцій проти учасників проєкту «Північний потік-2»

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" вітає рішення США про включення в санкційний список двох суден і пов’язаної з Росією компанії Transadria Ltd., які є учасникми проєкту газогону "Північний потік-2".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нафтогаз.

"Росія наразі повною мірою використовує газ як геополітичну зброю проти України та проти інших європейських країн... Путін прямо заявляє: якщо хочете отримувати більше газу – маєте дозволити, щоб "Північний потік-2" працював, і не йдеться навіть про дотримання європейського законодавства. Санкції США – потужний інструмент, вкрай важливий, щоб зупинити використання газу як зброї", - прокоментував голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко.

Водночас, на його думку, відтермінування США ухвалення рішень про застосування по-справжньому дієвих санкцій проти "Північного потоку-2" заохочує Росію до подальшого застосування газу як зброї, а також до військової агресії проти України. За словами очільника Нафтогазу, рішення про дієві санкції проти газогону варто ухвалювати вже тепер.

Як повідомлялося, США додали у перелік підсанкційних суб'єктів, пов'язаних з Nord Stream 2, одну організацію і судно - підприємство Transadria Ltd., а також судно Marlin. У Держдепартаменті підкреслили, що разом із обмеженнями адміністрація США загалом ввела санкції проти восьми осіб і 17 суден відповідно до закону PEESA в контексті Nord Stream 2.

16 листопада Федеральне мережеве агентство Німеччини призупинило процес сертифікації газопроводу «Північний потік-2». Німецький регулятор також задовольнив запити НАК "Нафтогаз України" та ТОВ «Оператор ГТС України» щодо участі у цій процедурі.

Будівництво "Північного потоку-2" завершили на початку вересня. Газопровід побудовано з РФ до Німеччини в обхід України дном Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є Газпром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-