Україна робить усе можливе для протидії Північному потоку-2 - Зеленський

Україна робить усе можливе для протидії Північному потоку-2 - Зеленський

Укрінформ
Україна робить усе можливе для протидії запуску газогону "Північний потік-2".

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час пресмарафону «30 запитань Президенту України», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Все, що можемо, ми робимо. Ми відтягуємо цей процес? Так. Ми розмовляємо із партнерами, які можуть провести санкційну політику. Ми працюємо з цим напрямом", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що навіть якщо газогін буде запущений, обіцянки українських партнерів у сфері енергетичної безпеки мають бути виконані. "Повинні бути конкретні речі, і кожна з сторін повинна виконати свої обов'язки та обіцянки", - резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, США додали у перелік підсанкційних суб'єктів, пов'язаних з Nord Stream 2, одну організацію і судно - підприємство Transadria Ltd. і судно Marlin. У Держдепартаменті підкреслили, що разом із обмеженнями адміністрація США загалом ввела санкції проти восьми осіб і 17 суден відповідно до закону PEESA в контексті проєкту.

Федеральне мережеве агентство Німеччини, яке проводить сертифікацію газогону, 16 листопада призупинило процес. Німецький регулятор також задовольнив запити НАК «Нафтогаз України» та ТОВ «Оператор ГТС України» щодо участі у цій процедурі.

Будівництво «Північного потоку-2» по дну Балтійського моря завершилося на початку вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-