Нафта дорожчає напередодні засідання ОПЕК+

Нафта дорожчає напередодні засідання ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту підвищилися в середу, 1 грудня, після обвалу на попередній сесії, трейдери очікують на засідання ОПЕК+, на якому обговорюватиметься необхідність вжити заходів у відповідь на появу COVID Omicron.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість барелю лютневої нафти Brent до 9:15 за київським часом становила $71,34 (+3,05%). Барель січневої нафти WTI торгувався за $67,97 (+2,72%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $66,18 і $69,95 відповідно.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) збереться в середу перед наміченою на четвер міністерською зустріччю групи ОПЕК+.

Деякі аналітики очікують, що група призупинить плани зі збільшення пропозиції на 400 тис. бар./добу (б/д) у січні через потенційний удар по попиту на тлі карантинних обмежень, покликаних стримати поширення варіанта Omicron. Проте кілька міністрів країн, які входять до ОПЕК+, заявили, що такої потреби немає.

Дослідження Reuters показало, що у листопаді члени ОПЕК перекачували 27,74 млн б/д, що на 220 тис. б/д більше, ніж у попередньому місяці. Але це на 254 тис. б/д менше, ніж передбачено угодою ОПЕК+.

Дані Американського інституту нафти (API) свідчать про зниження запасів сирої нафти у США на 747 тис. бар. за тиждень, що закінчився 26 листопада. Очікувалося, що показник знизиться на 1,2 млн бар. Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, яка торгується на NYMEX, зросли минулого тижня на 1 млн бар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-