Торік креативні індустрії згенерували 4,2% доданої вартості української економіки - Ткаченко

Торік креативні індустрії згенерували 4,2% доданої вартості української економіки - Ткаченко

Укрінформ
Загалом у 2020 році креативні індустрії згенерували 4,2% доданої вартості української економіки. Це 132,4 млрд грн, і такий показник перевищує індикатори 2019 року - 3,9%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП з посиланням на міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченко.

«Результати зростання креативного бізнесу вже вражають: на 0,3% більший внесок у ВВП, порівняно з роком раніше. І це в період коронакризи, коли сфера несла чималі збитки. Тож будемо й надалі стимулювати її розвиток. І дослідження на цьому не припиняться: адже аналітика і статистика ринку вкрай важлива. Вона сприяє розумінню реальної картини справ і допомагає знайти точки, куди рухатись в майбутньому», - сказав Ткаченко.

Зазначається, що все більше людей обирають роботу у креативних індустріях. У 2020 році цей відсоток збільшився до 4, це - 360,3 тис. українців. У 2019 році цей відсоток становив 3,8%.У 2020 році деякі види діяльності значно покращили свої показники порівняно з попереднім роком, особливо ІТ та дизайн, інші постраждали від коронакризи.

Також обсяг реалізованої продукції бізнесу у сфері креативних індустрій становив 333,9 млрд грн — це 3 % від загального обсягу реалізованої продукції в Україні.

Як повідомляється, позитивна динаміка українських креативних індустрій спостерігається на тлі падіння ВВП у 2020 році на 4%, а також сповільнення зростання сфери у світі через пандемію (за даними ЮНЕСКО). Зокрема, це свідчить про вагому частку сектору ІТ у структурі креативних індустрій, що виявився менш вразливими до наслідків пандемії. Це також може вказувати на значну тіньову частку економіки, яка не відображається в статистиці.

Огляд статистичних показників креативних індустрій за 2020 рік доступний за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, в ухваленому 2 грудня державному бюджеті на 2022 рік на культуру, креативні індустрії та інформаційну політику передбачено 14,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-