Кабмін звільнив очільника ДП «Гарантований покупець»

Кабмін звільнив очільника ДП «Гарантований покупець»

Укрінформ
Кабінет Міністрів звільнив заступника міністра закордонних справ Єгора Божка та виконувача обов’язків директора державного підприємства “Гарантований покупець” Вадима Улиду.

Про це повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Звільнено Божка Єгора Валерійовича з посади заступника міністра закордонних справ України", - написав він.

За словами Мельничука, Кабмін також звільнив Тараса Єлейка з посади заступника голови Фонду державного майна та Вадима Улиду з посади в.о. директора ДП “Гарантований покупець”.

Крім того, Кабмін затвердив рішення наглядової ради бізнес-омбудсмена щодо обрання Романа Ващука бізнес-омбудсменом.

Як повідомлялося, наприкінці листопада виконувач обов’язків директора ДП "Гарантований покупець" Вадим Улида подав заяву про відставку у зв’язку з погіршенням стану здоров’я.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству економіки негайно подати на розгляд уряду проєкт рішення про призначення новим в. о. директора державного підприємства "Гарантований покупець" Андрія Пилипенка.

Текст відповідного протокольного доручення озвучив на засіданні уряду 9 грудня міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще одне протокольне доручення: Міністерству економіки невідкладно подати на розгляд Кабінету Міністрів проєкт рішення про призначення Пилипенка Андрія Олександровича на посаду виконуючого обов'язки директора ДП "Гарантований покупець", - сказав Галущенко.

Пилипенко має бути призначений з 10 грудня 2021 року.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 13 листопада звільнив директора ДП "Гарантований покупець" Костянтина Петриковця. Виконувачем ообов'язків керівника держпідприємства був призначений Вадим Улида, який уже 30 листопада подав у відставку.

"Гарантований покупець" є посередником між виробниками електроенергії з відновлюваних джерел та покупцями такої електроенергії, також держпідприємство купує електроенергію для потреб населення.

2 грудня заступник міністра закордонних справ Єгор Божок подав у відставку.

Раніше Божок, який за власним бажанням був тимчасово відсторонений від посади на час розслідування оголошених йому підозр, заявив, що повністю реабілітований судом і повертається до дипломатичної діяльності.

19 квітня він подав заяву на ім'я міністра закордонних справ Дмитра Кулеби про повернення до виконання обов'язків.

Заступнику глави МЗС Божку Державне бюро розслідувань двічі повідомляло про підозру у тому, що він віддав незаконний наказ, перебуваючи на посаді глави Служби зовнішньої розвідки. Йдеться про призначення Сергія Семочка першим заступником керівника СЗР.

Перший раз ДБР оголосила йому про підозру 10 квітня 2020 року за погодженням з Офісом генерального прокурора. У ній йшлося про те, що Божок, який у з вересня 2017 до березня 2019 року працював головою Служби зовнішньої розвідки, начебто виконав завідомо незаконний указ тодішнього президента Петра Порошенка про призначення Семочка.

Печерський райсуд столиці 21 квітня та Апеляційний суд Києва 9 червня 2020 року визнали цю підозру необґрунтованою.

10 червня ДБР за погодженням з Офісом Генпрокурора вручило Божку другу підозру, в якій зазначалося, що Порошенко шляхом завідомо незаконного указу схилив Божка до перевищення ним влади та службових повноважень,

Кабінет Міністрів розпорядженням від 23 червня 2020 року відсторонив Божка від виконання обов'язків заступника міністра закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-