Кулеба запросив британський бізнес активно інвестувати в українську економіку

Кулеба запросив британський бізнес активно інвестувати в українську економіку

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запросив британський бізнес активно інвестувати у пріоритетні сфери української економіки: ІТ, фінанси, аграрний сектор, інфраструктуру, туризм.

Як передає Укрінформ із посиланням на МЗС, про це Кулеба сказав під час відкриття бізнес-форуму в Лондоні, присвяченого інвестиційним можливостям України.

У заході взяли участь провідні інвестиційні банкіри, менеджери інвестиційних фондів, міжнародні радники, аналітики та інвестори Великої Британії та України.

Кулеба наголосив, що виклики на тлі російської агресії не завадили Україні стати одним із найбільш перспективних напрямів іноземних інвестицій в Центральній Європі.

Кулеба поінформував про ключові ініціативи уряду України для стимулювання економічного розвитку і збільшення обсягів прямих іноземних інвестицій. Він навів приклад проєкту “Дія City” та його спеціального правового режиму як інноваційного формату залучення іноземного капіталу, створення нових робочих місць та розробки новітніх технологій.

Міністр закликав ділові кола Великої Британії до активної участі у приватизації державних підприємств.

Глава МЗС підкреслив, що успішне проведення підготовчого засідання Діалогу стратегічного партнерства України та Великої Британії 8 грудня заклало надійне підґрунтя для стимулювання розвитку торгівлі та втілення інвестиційних проєктів.

“Рішення британського уряду збільшити розмір підтримки нашої держави до 3,5 мільярдів фунтів стерлінгів демонструє високий рівень довіри між нашими країнами на політичному рівні та між бізнесом, а також доводить, що Україна є країною нових економічних можливостей”, - наголосив Кулеба.

Він нагадав, що залучення іноземних інвестицій та підтримка українських експортерів у виході на зовнішні ринки є пріоритетними напрямами роботи МЗС України та входять до головних пріоритетів Стратегії зовнішньополітичної діяльності України. Він запросив бізнес звертатися до Ради експортерів та інвесторів при МЗС, яка сприяє втіленню економічних проєктів.

Учасники бізнес-форуму обговорили макроекономічну ситуацію в Україні, шляхи додаткового залучення фінансування та виходу на міжнародні ринки капіталу, реалізацію програми приватизації, реформування корпоративного управління та прогнози ключових секторів зростання.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня Президент Володимир Зеленський поінформував, що Велика Британія виділить 1 млрд фунтів стерлінгів на підтримку України.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-