В Україну цьогоріч імпортували товарів для боротьби з COVID на понад $1 мільярд - Держмитслужба

В Україну цьогоріч імпортували товарів для боротьби з COVID на понад $1 мільярд - Держмитслужба

Укрінформ
За січень-листопад 2021 року в Україну імпортовано товарів для боротьби із COVID-19 на понад 1 млрд дол. США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держмитслужба.

"За 11 місяців 2021 року в Україну імпортували товарів для боротьби з COVID-19 загальною вартістю понад $1 млрд та вагою понад 14 тис. тонн. Операції з ввезення таких товарів на митну територію України та/або операції з їх постачання на митній території України звільняються від оподаткування ПДВ", - йдеться в повідомленні.

Перелік товарів затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2020 року № 224 та включає: медичне обладнання, медичні вироби та інші товари, необхідні для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів COVID-19, а також лікарські засоби, імунобіологічні препарати та харчові продукти для спеціальних медичних цілей.

За даними Держмитслужби, у березні-грудні 2020 року, з дня набрання чинності постановою № 224, таких товарів імпортували загальною вартістю понад $712 тис. та вагою понад 13 тис. тонн.

Як повідомлялося, за даними Міністерства фінансів, за січень- жовтень 2021 року на боротьбу з COVID-19 витрачено понад 31 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-