У Туреччині відбулася зустріч українських і турецьких бізнесменів

У Туреччині відбулася зустріч українських і турецьких бізнесменів

Фото
Укрінформ
Турецькі регіони Кютахія, Ескішехір та Афйонкарахісар запрошують до співпраці українських підприємців та представників бізнесу.

Про це йшлося на бізнес-форумі в Афйонкарахісарі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Відносини між Україною та Туреччиною продовжують розвиватися. Президент України Володимир Зеленський і Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган мають дуже хороші стосунки, засновані на довірі та дружбі. Завдяки їхній дружбі та цій міцній волі розвивається міцне стратегічне партнерство між нашими країнами», - сказав посол України в Туреччині Василь Боднар.

За його словами, річний обсяг товарообігу між Україною та Туреччиною складає близько 5 млрд дол. та продовжує збільшуватися. Також спостерігається зростання туристичного потоку між двома країнами.

Боднар також наголосив, що одна з провідних галузей співпраці - оборонна, що має велике значення для обміну технологіями. Найяскравішим прикладом співпраці у військово-технічній сфері, на його думку, є бойовий безпілотник Akıncı, на якому стоять двигуни українського виробництва.

У Туреччині відбулася зустріч українських і турецьких бізнесменів

Почесний консул України в Кютахії Еркан Гюрал презентував можливості для співпраці трьох провінціїй - Кютахії, Ескішехіру та Афйонкарахісару, які входять до консульського округу почесного консульства в Кютахії.

«Наш регіон має широкі можливості до співпраці у різних сферах. І цей форум передбачає побудову плану не лише для проведення зустрічей, а для конкретного планування секторальних заходів для зустрічей представників бізнесу наших країн», - сказав Гюрал.

Голова асоціації турецьких бізнесменів в Україні Айхан Акбаба нагадав, що загальні інвестиції членів асоціації в Україні становлять 4 млрд дол., її представництва діють у семи містах України.

«Завдяки широкому представленню в різних регіонах України, ми фактично працюємо у всіх областях та надаємо сприяння турецькому бізнесу. Члени асоціації працюють майже у всіх сферах, зокрема у будівництві, логістиці, телекомунікаціях. 61% наших членів - громадяни Туреччини, 39% - громадяни України», - розповів Акбаба.

У ході форуму перший секретар посольства України в Туреччині Борис Уваров зробив презентацію про економічний та інвестиційний потенціал України.

У форумі взяли участь представники бізнесу двох країн, які висловили зацікавлення у посиленні співпраці за різними напрямками.

Як повідомлялось, днями у турецькій провінції Кютахія, що на заході Туреччини, відкрили почесне консульство України, яке охоплює також провінції Афйонкарахісар та Ескішехір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-