Нафта дешевшає, але може показати найсильніше тижневе зростання з серпня

Нафта дешевшає, але може показати найсильніше тижневе зростання з серпня

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в п'ятницю, 10 грудня, але можуть показати за підсумками тижня найсильніший приріст з кінця серпня, оскільки послаблення побоювань щодо впливу штаму Омікрон на світову економіку та попит на паливо стимулювали ринкові настрої.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість барелю лютневої нафти Brent до 9.15 за Києвом становила $74,07 (-0,47%). Барель січневої нафти WTI торгувався за $70,7 (-0,34%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $74,42 і $70,94 відповідно.

Обидва бенчмарки готувалися показати тижневе збільшення на більш як 6% – перше тижневе зростання за сім тижнів – незважаючи на короткий період фіксації прибутку.

Раніше цього тижня нафтовий ринок відіграв приблизно половину втрат, завданих з моменту виявлення штаму Омікрон 25 листопада, оскільки попередні дослідження показали, що три дози вакцини Pfizer забезпечують захист від нового штаму коронавірусу.

"Побоювання про штам Омікрон вщухають... а апетит до ризику повертається", - сказав Хоуї Лі з OCBC Bank.

Ціни перебувають під тиском у тому числі через те, що обсяг авіаперевезень у Китаї, який швидко відновився під час пандемії, став знижуватися через політику "нульової толерантності" до коронавірусу, яка призвела до посилення правил у Пекіні, і більш слабкої довіри споживачів. після кількох невеликих спалахів вірусу.

Тим часом, рейтингове агентство Fitch знизило рейтинг девелоперів China Evergrande Group і Kaisa Group, заявивши, що вони оголосили дефолт за офшорними облігаціями. Це посилило побоювання щодо можливого уповільнення зростання в секторі нерухомості Китаю, а також економіки найбільшого у світі імпортера нафти в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-