Нафта дорожчає на тлі прогнозів про штам Омікрон

Нафта дорожчає на тлі прогнозів про штам Омікрон

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в понеділок, 13 грудня, на тлі сподівань, що штам коронавірусу Омікрон вплине на світовий попит на паливо.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість барелю лютневої нафти Brent до 9.15 за Києвом становила $75,85 (+0,93%). Барель січневої нафти WTI торгувався за $72,31 (+0,89%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $75,15 і $71,67 відповідно.

Південноафриканські вчені не бачать жодних ознак того, що варіант Омікрон викликає більш серйозне захворювання. Про це було заявлено у п'ятницю, коли офіційні особи оголосили про плани розгортання бустерної вакцинації на тлі майже рекордного рівня добових заражень.

Як заявили в п'ятницю органи охорони здоров'я Великої Британії, бустерні дози вакцин від COVID-19 значною мірою відновлюють захист від легких захворювань, які викликають варіант Омікрон.

У фокусі інвесторів – засідання ОПЕК+ 4 січня. На початку грудня ОПЕК і партнери домовилися дотримуватися поточного плану щодо щомісячного збільшення видобутку нафти, незважаючи на побоювання про те, що розкриття США стратегічних резервів та поява нового штаму коронавірусу спричинять нові потрясіння на нафтовому ринку.

"Ціни на нафту суттєво зросли за тиждень, оскільки побоювання, пов'язані з поширенням нового штаму COVID-19 Омікрон, ослабли, тоді як економічні прогнози на 2022 рік залишаються здебільшого незмінними", - зазначає головний аналітик з нафтового ринку Oanda Corp. Ед Моя.

Тим часом міністерство енергетики США схвалило перше вивільнення зі Стратегічного нафтового резерву (SPR) 4,8 млн барелів нафти. Постачання для компанії ExxonMobil будуть здійснені зі сховищ Bryan Mound, West Hackberry та Bayou Choctaw, заявило Міненерго. Раніше повідомлялося, що відомство планує повернути нафту, що продається, в SPR в 2022-2024 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-