Стартував випробувальний пуск третього гідроагрегату Ташлицької ГАЕС

Стартував випробувальний пуск третього гідроагрегату Ташлицької ГАЕС

Фото
Укрінформ
На Южно-Українській АЕС 22 грудня стартував випробувальний пуск нового третього гідроагрегату Ташлицької ГАЕС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогоднішня подія без перебільшення є історичною. Адже це, по-перше, крок до енергетичної незалежності України. А ще - це крок до об'єднання ерегосистеми України з енергосистемою Європи», - сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

Фахівці стверджують, що після пуску третього гідроагрегату потужність Ташлицької ГАЕС у генераторному режимі сягне 480 МВт. Унікальність ТГАЕС та встановленого на ній обладнання - у можливості маневрувати, покриваючи пікові навантаження у південно-західній частині об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України, а також забезпечувати надійний базисний режим роботи Южно-Української АЕС.

Гідроагрегати ТГАЕС запроєктовані для роботи у 4-ох режимах: турбінному, насосному, синхронного компенсатора з насосним обертанням і синхронного компенсатора з турбінним обертанням.

Уночі, використовуючи надлишкову електроенергію гідроагрегати закачують воду у верхню водойму. Натомість у години пік вона скидається вниз, додаючи кіловатів у мережу. Таким чином, існує можливість оперативного реагування у будь-який час доби, зокрема, у разі аварії, обриву ЛЕП та ін.

Для сполучення верхньої та нижньої (Олександрівське водосховище) водойм ТГАЕС у граніті збудовано тунелі діаметром 7 м і довжиною 310 м. Об'єм води, який використовується, становить 3,01 млн кубічних метрів.

Ташлицька ГАЕС, будівництво якої розпочалося ще у 1981 році, призначена для покриття пікових навантажень та заповнення нічних провалів, забезпечення аварійного та частотного резервів Об’єднаної енергетичної системи України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-