На міжбанку знизився попит на валюту – НБУ

На міжбанку знизився попит на валюту – НБУ

Укрінформ
У Національному банку констатують зниження попиту на валюту на міжбанківському валютному ринку минулої п’ятниці.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Нацбанку, що є в розпорядженні агентства.

"У п'ятницю, 28 січня, попит на валюту на міжбанківському валютному ринку знизився, й гривня зміцнилася до 28,68 грн/дол. Національний банк в цей день не здійснював інтервенції на валютному ринку", - йдеться в повідомленні.

Загалом упродовж 24-27 січня НБУ продав 759,5 млн дол. з метою згладжування надмірних коливань на ринку. У Нацбанку наголошують, що ключовою причиною підвищеного попиту на валюту був саме психологічний чинник, викликаний погіршеним інформаційним середовищем на тлі геополітичного напруження. Також впливали сезонні та тимчасові чинники – це активізація бюджетних виплат у грудні та високі ціни на енергоносії.

"Ми бачимо, що ситуація на валютному ринку є контрольованою й поточний шок ринок проходить краще, ніж попередні. Попит населення на валюту лишається помірним. Щоденна купівля бізнесом валюти без зобов'язань хоч і дещо зросла – до 15 млн дол. з 11-12 млн дол. минулого року – проте, враховуючи обсяги валютного ринку, не створює тиску на нього", - зауважили в НБУ.

Читайте також: Нацбанк зміцнив курс гривні на 20 копійок

Національний банк України й надалі дотримуватиметься принципів гнучкого курсоутворення. Зазначається, що наявний обсяг валютних резервів дозволяє продовжувати активно діяти на валютному ринку в послідовний та передбачуваний спосіб та нівелювати тимчасові сплески.

Як повідомляв Укрінформ, з початку 2022 року Нацбанк продав на міжбанку 1,51 млрд дол., та купив – 20 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-