Нацбанк закликав фахівців Мінфіну США почати розслідування проти компаній із російським капіталом

Нацбанк закликав фахівців Мінфіну США почати розслідування проти компаній із російським капіталом

Укрінформ
Національний банк України закликав Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) при Міністерстві фінансів США розпочати розслідування проти міжнародних компаній з російським капіталом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НБУ.

"Національний банк України звернувся до виконувача обов’язків директора Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) Гімамаулі Дас із проханням розпочати превентивні розслідування щодо податкових резидентів та підприємств, що підпорядковуються резидентам росії у всьому світі, з метою запобігання поширенню міжнародного тероризму", - йдеться у повідомленні.

Стосується це, зокрема, компанії з російським капіталом, що використовують долари США та фінансові інструменти в еквіваленті національної валюти США в усьому світі, сплачуючи податки до бюджету країни-агресора.

Крім того, НБУ закликав FinCEN попередити банки та інші фінансові установи (США, Великої Британії, Швейцарії, країн ЄС тощо), які обслуговують російський капітал, про можливі санкції, що можуть бути застосовані до них як до співучасників фінансування міжнародного тероризму.

Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) — бюро Міністерства фінансів США, яке збирає та аналізує інформацію про фінансові операції з метою боротьби з відмиванням коштів у США та за кордоном, фінансуванням тероризму та іншими фінансовими злочинами.

Як повідомлялося, раніше Національний банк закликав учасників об’єднання “Віденська ініціатива” не лише фінансово підтримати Україну, а й посилити тиск на державу-агресора.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму.

Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення.

В Україні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-