В Україні відключені 37 газорозподільних станцій

В Україні відключені 37 газорозподільних станцій

Укрінформ
Станом на 13 березня в Україні відключеними залишаються 37 газорозподільних станцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України у Фейсбуці.

"Газорозподільних станцій – останніх ланок газотранспортної інфраструктури, що ведуть до споживачів України – відключеними 13 березня залишаються 37. Аварійні бригади компанії за найменшої можливості відновлюють транспортування газу до населених пунктів країни", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співробітники Оператора ГТС України працюють над локалізацією пошкоджень внаслідок обстрілів та відновленням транспортування газу українським споживачам.

Зокрема, у Луганській області газовики ОГТСУ запустили ГРС «Попасна», 20 тисяч мешканців міста знову з газом. У Миколаївській області снаряди ворога пошкодили об’єкти Оператора ГТС і мережі облгазу. Було відключено газорозподільні станції «Баштанка» та «Прибузьке». На вимогу Миколаївоблгазу станцію зупинено через руйнування в міських газорозподільних мережах.

Об'єкти мережі ПСГ АТ “Укртрансгаз - Оператор газосховищ України” знаходяться під посиленою охороною та продовжують працювати у штатному режимі, крім Краснопопівського підземного газосховища на Луганщині (зупинене у зв’язку з бойовими діями у безпосередній близькості до об'єкта).

АТ “Укргазвидобування” стабільно продовжує видобувати газ на всіх своїх об’єктах, за винятком тих, які знаходяться поблизу лінії зіткнення.

АТ «Укртранснафта» та АТ «Укрспецтрансгаз» продовжують роботу у штатному режимі в умовах воєнного стану. Шебелинський нафтопереробний завод (НПЗ) вже понад два тижні призупинений через загрозу обстрілів.

В Міненерго додають, що атомні електростанції України працюють стабільно. Поточна потужність чотирьох українських АЕС забезпечує необхідні обсяги виробництва електроенергії для потреб країни. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на працюючих атомних станціях і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 13 березня стабільно працюють всі види електростанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-