Норвезька компанія Equinor відмовляється від російських енергоносіїв

Норвезька компанія Equinor відмовляється від російських енергоносіїв

Укрінформ
Норвезька енергетична компанія Equinor вирішила повністю відмовитися від торгівлі російською нафтою через напад російської федерації на Україну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву компанії.

«Після оголошення про те, що Equinor почав процес виходу з проєктів у росії, було прийнято рішення, що Equinor також припинить торгівлю російською нафтою. Це означає, що Equinor не буде вступати в якісь нові види торгівлі та не займатиметься транспортуванням нафти й нафтопродуктів з росії», – йдеться в повідомленні. 

В Equinor уточнили, що компанія має певні договірні зобов'язання за контрактами, укладеними до вторгнення рф в Україну. Сюди, зокрема, входять ті, які підписані в січні цього року. Згідно з ними компанія має отримати у березні чотири нафтові вантажі.

«Прийом цих вантажів здійснюється у повній відповідності до чинних санкцій. Equinor продовжує роботу з відповідального виходу з росії, забезпечуючи дотримання всіх застосовуваних законів, включаючи санкції», – наголосили в заяві. 

У лютому Equinor оголосила про вихід зі спільних підприємств на території рф, а також про заморожування інвестицій у місцеву економіку у зв'язку з військовим вторгненням росії в Україну. Вона працювала у рф понад 30 років. 

Як повідомлялось, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-