НБУ вживе додаткових заходів для стабільності банківської системи: що планується

НБУ вживе додаткових заходів для стабільності банківської системи: що планується

Укрінформ
Національний банк затвердив перелік додаткових заходів для підтримання стабільності банківської системи шляхом мінімізації негативного впливу наслідків російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Національного банку України.

Регулятор, зокрема, тимчасово розширив перелік особливостей застосування деяких нормативно-правових актів, що регулюють діяльність банків. Послаблення стосуються Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями; Положення про організацію системи управління ризиками в банках України та банківських групах; Положення про плани відновлення діяльності банків України та банківських груп; Положення про організацію процесу управління проблемними активами в банках України.

“Також передбачено незастосування до банків заходів впливу за порушення порядку формування і зберігання обов’язкових резервів, установленого Положенням про порядок формування та зберігання обов’язкових резервів банками України та філіями іноземних банків в Україні, що виникли під час дії воєнного стану та спричинені негативним впливом російської військової агресії”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, з 21 березня 2022 року було збільшено щоденний ліміт на зняття готівкової іноземної валюти в Україні та за кордоном із 30 до 100 тисяч гривень (в еквіваленті). Національний банк також обмежив загальним лімітом у 100 тис. грн (в еквіваленті) на місяць: переказ коштів на рахунки фізичних осіб за кордоном з використанням реквізитів платіжних карток платника та отримувача (P2P-перекази); операції з використанням платіжних карток для придбання активів, які безпосередньо конвертуються (обмінюються) на грошові кошти та належать до операцій quasi cash. Серед таких операцій - поповнення електронних гаманців, брокерських або форекс-рахунків, оплата дорожніх чеків, купівля віртуальних активів тощо. Крім того, Національний банк розширив перелік винятків до заборони на перекази за кордон. Тепер до таких винятків додано валютні операції резидентів із виконання зобов’язань, які забезпечені державною гарантією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-