Україна активно шукає шляхи, як отримати заблоковані активи рф - Мінекономіки

Україна активно шукає шляхи, як отримати заблоковані активи рф - Мінекономіки

Укрінформ
Українські робочі групи активно працюють над тим, щоб Україна змогла отримати активи російської федерації, які заблокували інші країни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав заступник міністра економіки України Олександр Грибан в ефірі телемарафону.

За його словами, робочі групи на всіх рівнях сконцентровані на тому, "щоб Україна все ж таки отримала доступ до заблокованих активів (рф - ред.). І щоб в тих країнах, де вони заблоковані, були виконані всі юридичні і необхідні законотворчі дії для того, щоб ці активи були списані".

Грибан додав, що паралельно ведуться консультації стосовно того, як буде працювати Фонд відновлення, який наповнюватиметься із заблокованих коштів росії, та хто буде ним управляти.

"Це точно має бути якийсь колегіальний орган, в який мають входити наші міжнародні партнери, кількість яких, можливо, навіть буде більша, ніж представників України", - зазначив заступник міністра.

Читайте також: Уряд уже працює над новим планом Маршалла з відновлення України – Прем’єр

На його думку, безпосереднім розподілом коштів в Україні займатиметься уряд, зокрема, вони будуть спрямовані на наповнення чотирьох фондів з відбудови країни.

Як повідомляв Укрінформ, радник Президента з економічних питань Олег Устенко заявив, що заморожені золотовалютні резерви росії втрачені для неї назавжди: ці кошти, ймовірно, підуть на відбудову України.

За його словами, половина резервів, які були в росії до 24 лютого, а це приблизно $325 мільярдів із $650 мільярдів, наразі заморожені у країнах США та ЄС.

Уряд 9 квітня подав на розгляд Президента проєкти указів про Фонд відновлення та Нацраду з відновлення України.

В Україні 46-й день триває повномасштабна російсько-українська війна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-