Goldman Sachs заявляє про ймовірність рецесії у США

Goldman Sachs заявляє про ймовірність рецесії у США

Укрінформ
Аналітики Goldman Sachs Group вважають, що ймовірність рецесії в США у наступні два роки становить 35%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За даними Goldman Sachs Group Inc., Федеральна резервна система зіткнеться зі складним завданням посилити монетарну політику достатньою мірою, щоб послабити інфляцію, не спровокувавши при цьому рецесію.

У найближчі два роки ймовірність рецесії оцінюється банком у 35%, а ймовірність рецесії у найближчий рік - 15%.

У Goldman Sachs вважають, що головним завданням ФРС є скорочення розриву між робочими місцями та працівниками, а також уповільнення зростання зарплат, щоб його темп не перевищував двопроцентної цільової інфляції. Домогтися цього буде складно, оскільки зазвичай значні скорочення цього розриву в США відбувалися лише у періоди рецесій.

Читайте також: Зовнішній дефолт росії майже неминучий – Bloomberg

Однак, за словами аналітиків, рецесія не є неминучою, оскільки постпандемічна нормалізація ситуації із забезпеченням робочою силою та з цінами на товари тривалого користування допоможе ФРС.

Нормальний вихід з аналогічної ситуації вже знайшли багато країн, що входять до групи десяти розвинених економік, серед них Бельгія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Нідерланди, Швеція, Швейцарія та Велика Британія.

Як повідомляв Укрінформ, директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що глобальне економічне зростання в 2022 - 2023 роках зазнає ще більшого скорочення, ніж прогнозувалося раніше, що охопить 143 країни по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-