Україна і Польща посилять співпрацю у галузі геології - меморандум

Україна і Польща посилять співпрацю у галузі геології - меморандум

Укрінформ
Україна і Польща уклали меморандум про взаєморозуміння у секторі геології та мінеральних ресурсів, що передбачатиме допомогу Варшави у післявоєнному відновленні природних багатств України.

Документ підписали в четвер у Варшаві представники геологічних служб України і Польщі, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення Посольства України в РП у Фейсбуці.

“Укладений Меморандум сприятиме розвитку співробітництва у геологорозвідувальних роботах обох країн та прискорить залучення польських інвестицій у сферу видобутку корисних копалин на території України, що матиме важливе значення, зокрема, й у відбудові України”, - йдеться у повідомленні.

У міністерстві клімату та навколишнього середовища РП пояснили, що Польща готова допомогти Україні у збереженні від знищення її геологічної спадщини і надати підтримку на етапі відбудови країни.

У міністерстві зазначили, що партнерство Польщі з Україною може бути взаємовигідним. Воно реалізуватиметься у багатьох сферах: геології пласта, геохімії навколишнього середовища, геологічної спадщини, лабораторних досліджень, картографії, інженерної геології, гідрогеології.

“Безумовно, спільна геологічна робота геологічних служб обох країн матиме важливе значення не лише у відбудові України, але й прискорить економічні інвестиції між нашими країнами”,- підкреслили у польському міністерстві.

Читайте також: Україна та Польща співпрацюватимуть у створенні університетських лікарень

У зустрічі у Варшаві з міністром клімату та навколишнього середовища Польщі Пьотрем Дзядзьо взяли участь голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах та радник-посланник Посольства України в Республіці Польща Олег Куць.

Як повідомляв Укрінформ, під час форуму “Конгрес 590” у Варшаві президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна має значний економічний та природний потенціал і є “скарбницею розвитку на майбутні десятиліття”.

Фото: Міністерство клімату та навколишнього середовища РП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-