Гетманцев каже, що останній аукціон з розміщення ОВДП був найуспішніший

Гетманцев каже, що останній аукціон з розміщення ОВДП був найуспішніший

Укрінформ
26 липня Мінфін провів найуспішніший за останні два місяці аукціон із розміщення ОВДП. За обсягами залучення – це третій найкращий результат з початку розміщення військових ОВДП.

Таку оцінку дав голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, загалом за підсумками аукціону 26 липня акумульовано до бюджету 9,87 млрд грн.

Головною причиною зростання інтересу інвесторів до державних цінних паперів, на думку депутата, є підвищення ставок залучення.

"З гривневих інструментів найбільший попит зафіксовано за 14-місячними паперами, відсоткова ставка за якими становила 16%. Загалом за підсумками аукціону 26 липня акумульовано до бюджету 9,87 млрд грн. За обсягами залучення – це третій найкращий результат з початку розміщення військових ОВДП", - зазначив Гетманцев.

Читайте також: За ОВДП сплатили на понад 34 мільярди більше, ніж залучили на аукціонах – Нацбанк

Як повідомлялося, у зв’язку з російською агресією український уряд ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій.

Таким чином, планується здійснити державні внутрішні запозичення в обсязі до 400 мільярдів гривень. Мінфін проводить аукціони з продажу ОВДП щовівторка, починаючи з 1 березня.

За даними НБУ, станом на кінець червня, загальний обсяг коштів, залучених за підсумком 54 аукціонів Міністерства фінансів з продажу військових облігацій, становить близько 103 млрд грн в еквіваленті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-