В Україні створили Економічний штаб для оперативного реагування на виклики

В Україні створили Економічний штаб для оперативного реагування на виклики

Укрінформ
Міністерство економіки за ініціативи Президента України створило Економічний штаб, до якого долучилися провідні експерти галузі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінекономіки у Фейсбуці.

Цей інтелектуальний центр під керівництвом першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко працюватиме над вирішенням таких питань: бронювання і закордонні відрядження співробітників комерційних підприємств, пришвидшення руху товарів на митниці для збільшення фізичних обсягів експорту, стимулювання аграрного бізнесу в умовах нестабільності через військові ризики, страхування воєнних ризиків для підвищення ділової активності та робочі місця для людей, які втратили їх через війну.

“Відразу хочу запевнити: Економічний штаб створений не для розмов, а для дій. Перш за все для оперативного вирішення тактично-економічних викликів країни, яка воює. І перші результати будуть вже незабаром. Але і стратегічні питання будуть підійматися, їх основа закладатиметься вже зараз. Бо незабаром прийде час переможного миру - час відновлення країни. І фундамент для цього вже має створюватися”, – зазначила Свириденко.

Читайте також: Уряд прагне скоротити обсяг присутності держави в економіці - Свириденко

Штаб збиратиметься кожного тижня, щоб оцінити результати роботи та напрацювати нові рішення з оперативних питань.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство економіки України спільно з Фондом державного майна завершили розробку методики визначення збитків, завданих підприємствам внаслідок агресії рф. Також розроблений механізм дозволяє розрахувати упущену вигоду, яку підприємство втратило через неможливість продовження діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-