Голова Нацбанку поїхав до Варшави на переговори з МВФ

Голова Нацбанку поїхав до Варшави на переговори з МВФ

Укрінформ
Голова Національного банку України Андрій Пишний вирушив із робочим візитом до Варшави для участі в роботі місії Міжнародного валютного фонду.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба НБУ.

"Він приєднається до команди НБУ, яка працює у Варшаві з 17 лютого у складі української делегації для проведення обговорень з місією МВФ щодо третього перегляду програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility, EFF)", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що програма EFF передбачає виділення траншів Україні за результатами її щоквартальних переглядів. У грудні 2023 року Україна успішно пройшла другий перегляд програми, в межах якої вже отримано три транші загальним обсягом близько 4,5 млрд дол. США.

За успішного проходження третього перегляду програми Україна може отримати черговий транш обсягом майже 890 млн дол. США, а загальна сума отриманого фінансування зросте до 5,4 млрд дол. США.

Читайте також: Місія МВФ починає обговорення з Україною третього перегляду програми фінансування

Як повідомляв Укрінформ, Рада виконавчих директорів МВФ 31 березня 2023 року затвердила чотирирічну програму в межах Механізму розширеного фінансування для України у розмірі 15,6 млрд доларів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль подякував МВФ за успішний другий перегляд програми EFF.

Раніше директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що Україні необхідна міжнародна фінансова допомога у розмірі 42 мільярди доларів для підтримки досягнутих успіхів.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-