НКРЕКП обговорила допомогу Україні з представниками Енергетичного співтовариства

НКРЕКП обговорила допомогу Україні з представниками Енергетичного співтовариства

Укрінформ
Голова Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк та директор Секретаріату Енергетичного співтовариства Артур Лорковські обговорили потреби українських енергетиків в умовах війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба регулятора

"Сторони обговорили наслідки масштабних руйнувань енергетичних об’єктів через ескалацію ракетних обстрілів з боку рф. Керівники регулятора та Секретаріату Енергетичного співтовариства дійшли згоди про те, що сьогодні надзвичайно важливим є надання допомоги для відновлення України, зокрема через інструмент Фонду енергетичної підтримки, спеціально створеного у рамках діяльності Енергетичного співтовариства", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Тарасюк і Лорковські обговорювали поточний стан і подальші кроки щодо перенесення положень пакету "Чистої енергії" в українське законодавство.

Читайте також: Єврокомісар закликала долучатися до допомоги енергосектору України

Тарасюк також поінформував Секретаріат про заходи, які вживає НКРЕКП для лібералізації українських енергетичних ринків відповідно до європейських правил.

Як повідомлялося, через масовані атаки росіян з 22 березня були знищені Бурштинська, Ладижинська, Трипільська, Зміївська теплоелектростанції. Масштабних руйнувань зазнала ДніпроГЕС.

Фото: nerc.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-