ВАКС стягнув у дохід держави активи російської корпорації з машинобудування

ВАКС стягнув у дохід держави активи російської корпорації з машинобудування

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід держави активи російського Акціонерного товариства «Науково-виробнича корпорація «Конструкторське бюро машинобудування».

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства юстиції. 

«Вищий антикорупційний суд 18 квітня 2024 року ухвалив рішення про часткове задоволення позову Міністерства юстиції України до Акціонерного товариства «Науково-виробнича корпорація «Конструкторське бюро машинобудування» про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції», - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначають, що ВАКС застосував до АТ «НВК «Конструкторське бюро машинобудування» санкцію, передбачену пунктом 1-1 ч. 1 ст.4 Закону України «Про санкції» та стягнув у дохід держави активи, які належать Акціонерному товариству «Науково-виробнича корпорація «Конструкторське бюро машинобудування», а саме право вимоги за договором № 291/805-2012, укладеним 10 серпня 2012 року між ДП «НВК «Фотоприлад» (на тепер ТОВ «НВК «Фотоприлад») та АТ «НВК «КБМ».

За інформацією, наявною у Міністерства юстиції України, йдеться про право вимоги на вироби, а саме тепловізійні прилади керування та залишок грошових коштів.

Читайте також: ВАКС стягнув у дохід держави активи пропагандиста Кремля Кисельова

Акціонерне товариство «Науково-виробнича корпорація «Конструкторське бюро машинобудування» (АТ «НВК «КБМ») є підприємством у Російській Федерації, що розробляє та виготовляє військову техніку на замовлення міністерства оборони, чим посилює військовий потенціал РФ, яка залучає зазначену військову техніку під час здійснення збройної агресії проти України.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до російського підприємства АТ “НВК “КМБ” у березні поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-