Дефіцит в енергосистемі може зберігатися до двох років - експерт

Дефіцит в енергосистемі може зберігатися до двох років - експерт

Укрінформ
Дефіцит потужності в енергосистемі, спричинений останньою серією масованих російських атак, буде зберігатись упродовж двох років.

Таку оцінку висловив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"В цілому мій прогноз - ми будемо жити з дефіцитом електроенергії наступні два роки. І це буде просто нормальним станом для української енергосистеми", - сказав Харченко.

За оцінкою експерта, високовольтні мережі передачі електроенергії зараз перебувають у значно кращому стані, ніж електростанції. Тому довготермінових загроз від мереж значно менше, ніж від виробництва електрики.

При цьому він зазначив, що дефіцит потужності зберігатиметься навіть у тому випадку, якщо енергетики полагодять частину розбитих російськими атаками енергоблоків.

Читайте також: Аварійні відключення: Коли генерації від 5 до 30 МВт буде в Україні 300+, у нас не буде проблем

Як повідомлялося, з 00:00 16 травня в усіх областях України діють графіки погодинних відключень електроенергії.

Із 22 березня поновилися масовані російські атаки на енергетичні об'єкти. Зокрема, руйнувань зазнали Бурштинська, Ладижинська, Зміївська, Трипільська ТЕС, а також гідроелектростанції. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 8 ГВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-