У Японії хакери викрали криптовалюти більш як на $300 мільйонів

У Японії хакери викрали криптовалюти більш як на $300 мільйонів

Укрінформ
Одна з великих криптовалютних бірж Японії DMM Bitcoin, яка обслуговує близько 370 тисяч клієнтів, зазнала кібератаки, внаслідок якої зловмисники викрали цифрові активи вартістю щонайменше 48 мільярдів єн (близько $305 мільйонів).

Про це повідомляє Bitcoin Insider, передає Укрінформ.

Криптоплатформа помітила несанкціоновані дії, через які із зареєстрованих на ній гаманців «витекли» майже 4503 біткойни, що еквівалентно 48 мільярдам ієн.

Мережевий трекер Whalealert відстежив підозрілу транзакцію через кілька секунд від її початку, після чого біржа призупинила зняття віртуальних валют і розгляд заявок на нові облікові записи.

DMM Bitcoin обмежила всі спотові покупки на платформі та повідомила користувачів, що зняття єн відбуватиметься повільніше, ніж зазвичай.

Платформа також запевнила клієнтів, що відшкодує всі втрачені кошти.

Зі зростанням популярності біткойна платформи, орієнтовані на криптографію, дедалі частіше зазнають хакерських нападів.

Одна із провідних криптоплатформ у світі Liquid під час кібератаки в серпні 2021 року втратила криптовалюти на суму $80 мільйонів, а минулого року зловмисники викрали з іншої японської криптоплатформи Bitpoint біткоїнів на 3,5 мільярда єн ($32 мільйони).

Читайте також: Хакери КНДР украли та відмили криптовалюту майже на $150 мільйонів - ЗМІ

Найбільшої ж у Японії атаки зазнала в 2018 році провідна біржа країни Coincheck, із якої зникла криптовалюта на суму $500 мільйонів.

Японці продовжують розвивати криптоекономіку. На початку цього року Державний пенсійний інвестиційний фонд Японії, найбільший у світі, оголосив про наміри розмістити частину своїх фондів у біткойн.

Як повідомляв Укрінформ, російські сировинні компанії, які стикнулися з труднощами у проведенні фінансових операцій із партнерами з Китаю, почали використовувати криптовалюти для розрахунків.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-