РФ прагне привласнити уранові активи у Нігері, які належать Франції - Bloomberg

РФ прагне привласнити уранові активи у Нігері, які належать Франції - Bloomberg

Укрінформ
Росіяни мають намір поглинути уранові активи, що знаходяться на території Республіки Нігер, які належать компанії з Франції, аби кинути виклик інтересам Заходу в Африці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

За словами обізнаних із цим джерел, РФ прагне придбати уранові активи в Нігері, якими володіє контрольована державою французька компанія, що є ще одним викликом інтересам країн Заходу в Африці.

Як зазначається, російський "Росатом" контактував із військовою владою Нігеру щодо можливості поглинання активів французької Orano SA - великої французької державної компанії, яка є лідером атомної промисловості країни.

"РФ посилює власні економічні, дипломатичні та військові зв'язки в Африці, зокрема, після перевороту в Нігері, і вона розглядає цю частину світу як стратегічну інвестиційну можливість", - сказав ядерний аналітик Марк Гіббс.

Однак, переговори щодо передачі активів росіянам знаходяться на ранній стадії, умови для реалізації такого кроку ще не визначили.

Читайте також: У Нігерії через страйк профспілок відключили електрику всій країні

За даними Всесвітньої ядерної асоціації (WNA), станом на позаминулий рік на Нігер припадало близько 4% всього світового видобутку уранових рудників.

Як повідомляв Укрінформ, Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті у січні писав, що Міністерство оборони РФ продовжує докладати зусиль, спрямованих на розширення впливу Росії в країнах Африки. Так, підконтрольний Міноборони РФ «Африканський корпус» 26 січня повідомив про прибуття російського оборонного відомства до міста Уагадугу, Буркіна-Фасо.

Фото ілюстративне: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-