Україна у травні експортувала рекордні 108 тисяч тонн цукру

Україна у травні експортувала рекордні 108 тисяч тонн цукру

Укрінформ
Україна у травні встановила рекорд з експорту цукру за місяць, поставивши на зовнішні ринки 108 тис. тонн, з них до ЄС - 65%, інших країн - 35%.

Про це розповіла т.в.о. голови правління Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор» Яна Кавушевська на конференції Grain Ukraine 2024, передає Укрінформ з посиланням на НАЦУ.

«30 травня уряд ввів обмеження на експорт українського цукру до ЄС, але тішить те, що наші виробники відновили шляхи не лише в Європу, а й на світовий ринок (до країн Середземномор'я, західної Африки)», - зазначила Кавушевська.

Вона також повідомила, що минулий сезон для цукрового буряку був непоганим, і вважає, що цукровий буряк залишиться в трійці культур за прибутковістю та може стати непоганою альтернативою зерновим.

Читайте також: Україна зупинила експорт цукру до Євросоюзу

Як повідомляв Укрінформ, з 5 червня запрацюють оновлені правила безмитної та безквотної торгівлі агропродукцією з ЄС, що діятимуть рік. На деякі агропродукти встановлені квоти з розрахунку середнього показника врожаю за другу половину 2021 року та 2022-2023 роки. Це стосується шести видів продукції: цукру, яєць, м'яса птиці, кукурудзи, крупи, меду.

На експорт цукру до ЄС квота на рівні 262 тис. тонн вже вичерпалась.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-